بیوگرافی علیرضا افتخاری
افتخارات
• شاگرد استاد تاج اصفهانی در بیش از ۱۱ سال مداوم (از سن ۱۲ سالگی تا زمان فوت ایشان)
• شاگرد استاد حسن کسایی و استاد جلیل شهناز در زمینه ردیفهای موسیقی
• کسب مقام اول آزمون باربد (در سال ۱۳۵۵)
• خوانندهٔ پرفروشترین و پر مخاطبترین آلبوم تاریخ موسیقی ایران (نیلوفرانه).
• دریافت نشان رسمی چهرههای ماندگار (در سال ۱۳۸۹)
علیرضا افتخاری در سال ۱۳۳۷ در اصفهان دیده به جهان گشود. در کودکی نزد طباطبایی نوازنده ویولن تعلیم دید. از ۱۲ سالگی نزد استاد تاج اصفهانی به یادگیری ردیفهای آوازی پرداخت. پس از مدتی نیز همزمان به بهرهگیری از محضر جلیل شهناز و حسن کسایی در زمینه ردیفهای موسیقی سنتی مشغول شد. در سال ۱۳۵۵ در آزمون باربد و در محضر اساتیدی چون علی اکبر خان شهنازی، داریوش صفوت، علی تجویدی و ... موفق به کسب رتبه نخست گشت. از سال ۱۳۶۰ پس از درگذشت استاد تاج اصفهانی نزد دادبه به ادامه تعلیم موسیقی پرداخت. در سال ۱۳۶۲، اولین آلبوم خود را به توصیه فرامرز پایور با نام «آتش دل» و به یاد استاد فقیدش تاج اصفهانی منتشر کرد.
پس از آن، آثار او از صدا و سیمای ایران به صورت مرتب پخش شده و کنسرتهای مختلفی را در کشورهایی چون ژاپن، آلمان، کانادا و انگلستان برگزار نموده است. وی در طول چهار دهه فعالیت حرفهای خود، تا کنون موفق به انتشار بیش از ۶۰ آلبوم موسیقی در سبکهای سنتی، ارکسترال و تلفیقی با همکاری اساتیدی چون: پرویز مشکاتیان، حسین علیزاده، علی تجویدی، عباس خوشدل، محمدعلی کیانینژاد، مهرداد پازوکی، محمد جلیل عندلیبی، جواد لشکری، محمد موسوی، جلال ذوالفنون، هابیل علیاف، حسن میرزاخانی، محمدجواد ضرابیان، علی جعفریان، عبدالحسین برازنده، فضلالله توکل، محمدرضا چراغعلی، فریدون شهبازیان، کامبیز روشنروان و ... شدهاست. از آلبومهای معروف او میتوان به مقام صبر، راز و نیاز، سروسیمین، شور عشق، نیلوفرانه، یاد استاد، سرمستان، افسانه، مستانه، امان از جدایی، هنگامه و شب عاشقان اشاره نمود.
حاشیهها
علیرضا افتخاری تا قبل از سال ۸۰ یک خوانندهٔ کم حاشیه محسوب میشد که کمتر مصاحبه میکرد و به ندرت کنسرت برگزار میکرد. اما از آخرین سالهای دههٔ ۷۰ به صورت مداوم در برنامههای تلویزیونی مانند: کاروان، ضیافت و ... (بااجرای سهیل محمودی، مجری و ترانه سرا) ظاهر میشد که این کار باعث شروع انتقادات به وی شد. چرا که عدهٔ بسیاری از اهالی موسیقی سنتی، صداو سیما را تحریم کرده و حضور در آن را مایهٔ کمشدن شأن اساتید موسیقی میدانستند.
علیرضا افتخاری پس از ارائه چندین آلبوم با رنگ و بوی موسیقی تلفیقی (پاپ-سنتی)، باانتقادات اهالی موسیقی سنتی مواجه شد.
لطفا از نوشتن مطلب غیر مرتبط خودداری شود.
از نوشتن لینک سایت های دیگر خودداری شود.
از نوشتن مطالب تبلیغی و آگهی خودداری شود.
در صورت نیاز با مدیر سایت تماس بگیرید:
MusicShamimAcademy@gmail.com